Koulun historiaa

 

DSC9585_web

Tiiti  ja Tommi Mäkelä (KM) siirtyivät heinäkuussa 2010 Keski-Suomesta Thaimaahan käynnistämään Pattayan suomalaisen koulun opetusta. Pesti kesti 9 lukuvuotta ja päättyi 23.5.2019. Opetustyö jatkuu Tallinnan suomalaisessa koulussa 1.8.2019 alkaen.

Tällaisin ajatuksin Mäkelät aloittivat elokuussa 2010:

”Mäkelät ovat haaveilleet työskentelystä ulkomailla jo pitkään. Myös koulun perustaminen on aina ollut haaveissa.

Samalla toteutui kaksi unelmaa: omamme sekä Pattayan suomalaisen yhteisön. Tällaisesta mahdollisuudesta haaveilee varmasti jokainen opettaja uransa aikana. Lisäksi on upeaa, että Pattayalle on saatu oma suomalainen koulu, Tommi Mäkelä toteaa. On hienoa päästä rakentamaan suomalaista koulua ulkomaille. Suomalainen koulutus on maailman huippua. Pääsemme oman ammattitaitomme turvin rakentamaan uusiin puitteisiin koulua yhdessä Pattayan suomalaisen yhteisön kanssa, Tiiti Mäkelä sanoo.”

Suuri kiitos kaikille perheille, opiskelijoille ja yhteistyökummpaneille menneistä vuosista ja menestystä koululle.

 

Tukiyhdistys

Pattayan Suomalaisen koulun tukiyhdistys perustettiin 10.6.2010. Puheenjohtajaksi valittiin Juhani Vaari Lahdesta.

Alla tukiyhdistyksen kokouksessa olleet henkilöt.

tukiyhdistys_kuva

Vasemmalta, Juhani Vaari, Mauri Palonen, Petri Hotti, Tommi Mäkelä, Tiiti Mäkelä, Marko Vatanen
Edessä: Tero Sivula.

 

 

 

 

 

 

maisa

 

Toukokuussa 2012 tukiyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Marja-Liisa Pekonen ja Juhani Vaari siirtyi varapuheenjohtajaksi.

Hallituksen muina jäseninä toimivat Mauri Palonen, Marko Vatanen ja Ari Kesäläinen. Varajäseninä toimivat Mirva Pekonen ja Tero Sivula.

 

 

 

Koulun tukiyhdistys lakkautettiin kevättalvella 2018. Suuri kiitos kaikille tukijoille, jäsenille ja etenkin Jussille ja Maisalle, jotka kantoivat hienosti vastuunsa omalla puheenjohtajakaudellaan.