Koulu

koulurakennus

Pattayan suomalainen koulu on yksityinen peruskoulu, joka antaa opetusta vuosiluokille 1 – 9. Mukana myös esiopetus.

Pattayan suomalaisen koulun tarkoituksena on helpottaa Thaimaassa asuvia ja täällä matkailevia perheitä järjestämään lastensa koulutus, täällä oleskelun ajan.
Koulussa sovelletaan suomalaista opetussuunnitelmaa, joka on muokattu paikallisiin olosuhteisiin sopivaksi. Koulua johtaa hallitus, johon kuuluu sekä suomalaisia että thaimaalaisia henkilöitä.
Suomessa toimii suomalainen koulu Thaimaassa tukiyhdistys ry, joka myös osaltaan vastaa koulun varainhakinnasta. Yhdistyksen jäseniä ovat suomalaiset yksityishenkilöt ja yritykset.

Pattayan suomalaisen koulun koulurakennus valmistui syyskuussa 2010.

Koulun tilat sijaitsevat 7-keroksisen rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa ja pitävät sisällään kesällä 2014 tapahtuneen laajennuksen jälkeen seitsemän luokkahuonetta sekä koulun sosiaaliset tilat. Talossa on koulun lisäksi tasokas ruokaravintola ja noin 80 asuntoa. Asunnot ovat pääasiassa eurooppalaisten omistamia.

Koulu sijaitsee Pattayan eteläisessä kaupunginosassa Pratamnakissa.