Henkilökunta

DSC9585_web

Mäkelät perustivat opetuksen uuteen kouluun: Samalla toteutui kaksi haavetta.
Tiiti (52) ja Tommi Mäkelä (52) (KM) siirtyivät heinäkuussa 2010 Keski-Suomesta Thaimaahan käynnistämään Pattayan suomalaisen koulun opetusta.

Mäkelät ovat kokeneita opetuksen ammattilaisia. Tiiti Mäkelä on toiminut luokanopettajana noin 13 vuotta, jonka jälkeen‚ kymmenen vuotta laaja-alaisena erityisopettajana ja erityisluokanopettajana ja nyt seitsemättä  vuotta Pattayan suomalaisessa koulussa. Tommi Mäkelä on toiminut 25 vuotta luokanopettajana, josta 16 viimeistä vuotta rehtorina.

Mäkelät ovat haaveilleet työskentelystä ulkomailla jo pitkään. Myös koulun perustaminen on aina ollut haaveissa.

Samalla toteutui kaksi unelmaa: omamme sekä Pattayan suomalaisen yhteisön. Tällaisesta mahdollisuudesta haaveilee varmasti jokainen opettaja uransa aikana. Lisäksi on upeaa, että Pattayalle on saatu oma suomalainen koulu, Tommi Mäkelä toteaa. On hienoa päästä rakentamaan suomalaista koulua ulkomaille. Suomalainen koulutus on maailman huippua. Pääsemme oman ammattitaitomme turvin rakentamaan uusiin puitteisiin koulua yhdessä Pattayan suomalaisen yhteisön kanssa, Tiiti Mäkelä sanoo.

Tiiti ja Tommi Mäkelän kotimaisema vaihtui syksyn 2010 alusta Päijänteen rannalta Pattayalle. Samalla tehdään tunnetuksi suomalaista opetusalan osaamista ulkomailla.